Ja fa molts anys que el Festival EVA té una versió al Priorat, en concret a Pradell de la Teixeta. Totes les persones que estan vinculades al certamen n’han sentit a parlar en més o menys mesura, però no tots han gaudit del plaer que suposa visitar aquesta proposta que, en essència, és com la convocatòria del Penedès, però que es distingeix per estar impregnada de la seva pròpia màgia. Aquest any, l’equip de voluntariat lector EVA354 hi ha assistit i intervingut per primera vegada i n’ha tornat absolutament meravellat.
Una delegació formada per 4 persones va iniciar camí cap al Priorat per participar en l’acte que es celebrava a la Plaça de l’Església a primera hora del matí i que tenia com a protagonista al periodista Toni Orensanz o, més ben dit, al seu llibre «Com vas perdre el braç, Balchowsky?», del qual 3 lectores van llegir fragments en veu alta. El document, que es va encarregar de desgranar l’autor instat per la directora del Festival EVA, la Jordina Biosca, és un treball d’investigació on recrea tot un univers i una època al seu interior. La trobada va permetre descabdellar, no només un personatge apassionant – l’Eddie Balchowsky -, sinó també el com, el què i el per què.
Les lectores vam aprofitar per anar a visitar i despenjar Els telèfons de l’EVA. Una instal·lació que rememora la idea del mític llibre de Gianni Rodari, «Contes per telèfon», i que ha aplegat a nombroses orelles àvides de contes durant el mes de juny i aquest primer cap de setmana de juliol. Només vam haver de despenjar i parar l’orella a l’auricular per escoltar, a títol personal i intransferible, una bona història o una excel·lent cançó vinculades als espectacles EVA’22.
I ja que hi érem, vam gaudir dels espectacles programats per a tot el dia i ens vam quedar a la clausura del Festival EVA Pradell.
Fotos: Anna Tomás, Montse Ro, Vanesa Rafecas, Raimon Molinari i Montse Bueno